sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tallinnan tuliaisia

Kaverin kesähäät poikivat reissun kohti Tallinnaa juomapuolen tarjoilun kuntoon laittamiseksi. Reissu antoi yllättäen kaksikin asiaa tänne mainostettavaksi.

Ensimmäisenä Kauplus Chillis ja sieltä mukaan tarttunut Pukka Hot Pepper Sauce. Kauppa löytyi oikeastaan vahingossa. Meillä oli viitisen tuntia aikaa kiertää kaupunkia. Terasseja ja ravintoloita etsiessämme yksi kavereista sattui bongaamaan kyltin ja meni vieläpä mainitsemaan sen ääneen, itse en olisi sitä edes huomannut. Omapa oli virheensä.

Kauppa osoittautui varsin hienoksi paikaksi, se oli tilava ja hyvä valikoima oli todella siististi esillä. Myyjäkin oli leppoisa kaveri ja puhui hyvää englantia. Sääli sinäänsä, että opiskelijalle kevät on sitä köyhintä aikaa ja kaikki budejetti oli varattu alkoholiin. Jotain oli kuitenkin saatava ja lopulta päädyin kysymään myyjältä hänen henkilökohtaista suosikkiaan. Hän mainitsi kuvan kastikkeen yhdeksi niistä. Kyse oli minulle tuntemattomasta putelista, mutta etiketissä olevat sanat "Crushed Scotch Bonnet" lupailivat hyvää. Hintalapussa luki 6.90€.

Kastike on melko tiivistä tavaraa ja antaa odottaa itseään hetken, ennen kuin suostuu valumaan pullosta. Seasta erottuu selvästi siemeniä ja chilinpaloja. Tuoksu antaa odottaa pientä etikkaisuutta. Maku on oikeastaan aika hedelmäinen ja pelkäämääni etikkaisuutta ei ole häiritsevästi. Polte on keskiluokkaa, minulle varsin sopiva. Mitään sen erityisempää en osaa sanoa, hyvä peruskastike, jota voin voin suositella varauksetta kelle tahansa pöytämausteeksi. Hintansa arvoinen.


Toisena saman reissun merkeissä tulin lounastaneeksi kauppakeskus Iso Omenassa sijaitsevassa Chico's ravintolassa. Tilasin tottakai Hot & Spicy Burgerin. Yleisesti burgeri oli hyvää, mutta varmasti lähes kahdella kympillä saa parempaakin ruokaa. Tulisuus oltiin luotu vain ja ainoastaan sivelemällä sämpylän molemmille puoliskoille kerros Poppamiehen Naga Jolokia -kastiketta. Ei sinäänsä, kastike on kyllä hyvää ja oikeuttaa tarjoilioiden varoitukset tuotetta tilattaessa. Kivasti se silti upposi.

Annokselle on myös oma topic chilifoorumilla.


Kadun nimi on Müürivahe ja liikkeen kyltti näkyy vasemmassa laidassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti