perjantai 10. toukokuuta 2013

Taas lipsahti - Rocoto Costarica Yellow

Tammisillalle suuntautunut shoppailureissu (josta myöhemmin lisää) sai minut murtumaan lisäkasveihin, taas. Olen keväällä ollut molemmilla chilipäivillä jeesailemassa taimien myynnissä. Tähän asti olen kuitenkin onnistunut välttämään taimien oston, vaikka komeita yksilöitä onkin ollut tarjoilla. Nyt kävin ihan vaan asiakkaana, ja enkö heti murtunut. Rocotopöydällä silmiin osui kasvi joka kurkotti reippaasti muita korkeammalle ja pakkohan noin komea yksilö oli ottaa riesaksi parvekkeelle, kun kelitkin sen jo sallivat.

Tammisillalla kasvien hinta määräytyy ruukkukoon mukaan ollen 7€ tai 10€. Tämä oli kympin, joten hinta-laatusuhde on vähintäänkin erinomainen. Kasvi oli vähällä selvitä kotiin asti vaurioitta, mutta tulihan niitäkin lopulta, kotiovella. Aivan tyvestä murtui oksa ja olin jo aivan tippa linssissä. Parvekkeelle siirtäessä se irtosi kokonaan, mutta onnekseni sain huomata sen olevan yllättävän pieni sijaintiinsa nähden.

Kasvi kokonaisuudessaan

Suurin bongaamani podi

Kukka

Juuripaakku

Sidottuna parvekeella
Katkennut oksa oli onneksi yllättävän "pieni"
Oksa katkesi aivan rungon juuresta

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti möyhäsit kunnolla tuon juuripaakun auki, että juuret pääsevät kunnolla valloittamaan uutta turvetta?

  VastaaPoista
 2. Piti, mutta ei vaan pystynyt. Pelkäsin, että lisää oksia katkeaa, koska käsittely ei todellakaan ollut helppoa. Päätin, että saa luvan selvittää juurensa ulos tuosta tai sitten kuolla mahdottomuuteensa. Voihan se olla, että jos oikeen pahalta alkaa näyttää, niin kaivan sen vielä esiin. Vaikka tuo komea onkin, niin itse kasvatettu on aina itsekasvatettu ja minulle ne ovat tärkeimmät.

  VastaaPoista
 3. Päivä oli kyllä hektinen, mutta "rauhoituttuani" sohvalle katsomaan illan matsia sain vielä sen verran virtaa, että revin juuret auki ensimmäisellä erätauolla. Ja repiminen on juuri se oikea termi. Toivottavasti jäljelle jääneet juuret lähtee hyvään kasvuun.

  VastaaPoista
 4. Se oli oikea toimenpide, sillä nyt se vasta lähteekin kasvuun. Juuripaukku olisi jumittanut kasvua pitkään ja olisit ihmtellyt, miksi ei mitään tapahdu. ;)

  VastaaPoista