lauantai 18. elokuuta 2012

Halkileikkauksia

Kokovertailua. Taustalla 7mm ruudut.
Vasemmalta oikealle: Cumari Pollux (C.praetermissum), Ulupica Large (C.cardenasii var. pendulum),
CGN 23258
(C.chinense), Stripe (C.baccatum), Aji Fantasy (C.baccatum).

Cumari Pollux: Tästä ei kyllä jää paljoa sanottavaa. Polttaa niin pirusti, eikä makua paljoa ehdi ihmetellä. Mukava tapaus vähitellen imeskeltäväksi.

Ulupica Large: Tämän ainokaisen podin kypsymistä olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Hedelmäliha on tosiaan paksu ja makukin hyvä. Polte kuitenkin yllätti suuresti kun huomasin, että halkileikatun podin toista puolikasta ei tehnytkään mieli heittää naamariin heti ensimmäisen perään.
Pahan pettymyksen tämän kohdalla aiheuttivat siemenet. Kasvi on idätetty Fataliilta hankituista ruskeista siemenistä, mutta tämän siemenet ovatkin vaaleita. Ovatko alkuperäiset siemenet risteytyneestä podista vai mitä ihmettä?

CGN 23258 löytyy aiemmasta kirjoituksesta.

Cumari Pollux (C.praetermissum)
Ulupica Large (C.cardenasii var. pendulum)
Ulupica Large (C.cardenasii var. pendulum)

2 kommenttia:

  1. Moi,

    Ehkä olet jo tämän selvittänyt, mutta Fataliin 'Ulupica Largesta' on hieman juttua täällä: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12683.0

    Vaikuttaa siis tosiaan siltä että Fataliin siemenet olivat F₁-sukupolvea! Minulla kasvaa nyt muutama oletetun F₂-polven kasvi, on ainakin jännitystä ilmassa kun ei tiedä mitä tulee.

    -Janne K.

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan.

    Kyllähän tuota keskustelua on tullut seurattua. Juttelin itseasiassa Fataliinkin kanssa asiasta irkissä, koska oli sellainen pieni kutina, että hänen UL saattaisi olla samaa kantaa, kuin Aji Infernon. Näin ei kuitenkaan kuulemma ole.

    Olen ainakin toistaiseksi pitänyt oman UL:ni hengissä ja katson jos onnistuisi ensi kesänä paremmin. Yhdistyksen vuosikokouksessa Aji Infernolta saamani siemenet jätin toistaiseksi idättämättä ja seuraan mitä Hubert saa niistä kasvatettua. Ja tuohon linkkaamaasi topikkiin ilmestynee aikanaan kuvat sinun F2 polvea edustavista kasveistasi?

    VastaaPoista