lauantai 11. elokuuta 2012

Goat's Weed x Pink Habanero

Ensimmäinen toukokuuta olen maininnut päiväkirjassani yrityksestä risteyttää kaksi varsin erilaista lajiketta. Emokasvina toimi Goat's Weed (C.annuum), jonka pölytin Pink Habaneron (C.chinense) siitepölyllä. Kukka oli ollut luultavasti jo päivän verran auki, ennen kuin karsin sen pölytystä varten. Toivon kuitenkin suuresti, että se ei ollut ehtinyt itsepölyttyä. Siemenet ainakin osoittautuivat itämiskykyisiksi ja tässä kuva taimen nykytilanteesta. Tainta tutkiessa ehtisin jo innostua lehtien muodosta, mutta pienen pohdinnan jälkeen jouduin toteamaan, että on ne perhana kaikki kovin samanlaisia vielä tuossa vaiheessa.

Goat's Weed x Pink Habanero F1 (C.annuum x C.chinense)


 Pari muutakin räpsyä:


Erikoisen muotoinen Naga Morich (C.chinense)
2x C.lanceolatum

4 kommenttia:

  1. Hienoa että sielläkin kasvaa lanceja!
    Mielenkiintoinen risteytys, totta tosiaan ne näyttävät kyllä tuossa vaiheessa hyvin pitkälti samanlaisilta kaikki (lukuunottamatta eräät villit ja pubet), pistä päivitystä kehityksestä!
    Itse olen pohtinut 7Podin ja TSMB:n risteyttämistä.

    VastaaPoista
  2. Onneksi sain nämä siemenet itämään, eikä tarvinnut foorumilla luvatusti lähteä bensakannun ja sytkärin kanssa Suomea kiertämään. ^^

    7Pod x TSMB menee jo Kalat69 aka. Mengele -risteytyksiin. :D
    (http://fi.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele)

    VastaaPoista
  3. 7Pod ja TSMB ova melkein yksi ja sama kasvi. Molemmat ovat kotoisin samalta saaralta ja suuuuper tulisia, vaikka TSMB onkin rankattu siksi kaikkein tulisimmaksi. Tarkoitan sanoa että tuskin siinä risteytyksessä saataisiin mitään sellaista aikaiseksi mitä ei olisi jo olemassa.

    Tuohon alkuperäiseen risteytykseen. Minun silmiini tuo ei näytä täysin Goat's Weediltä, joten uskon risteytyksen onnistuneen. Oliko siinä ihan pikkuisena taimena mukana purppuraa, sillä minun Goat's Weedeissäni oli edellisvuonna.

    Sanoisimpa jopa että niin mielenkiintoisesta risteytyksestä kyse, että siemeniäkin siitä voisin ottaa, jos niitä on ja kun risteytys on varmistunut.

    VastaaPoista
  4. Purppuraan en ole kiinnittänyt huomita, mutta lehdet ovat mielestäni vähän tavallista isommat ja reunoilta kevyesti alaspäin kaareutuvat. Toiveet on korkealla, mut en halua nuolaista ennen kuin tipahtaa...

    Mitä noihin siemeniin tulee, niin kaikki meni lautalle ja taimen saatuani unohdin loput mätänemään. Ensi kauden alkuun on toki vielä matkaa ja F2 siemeniä voisi hyvin ehtiä saada alkuvuodeksi. Muistuta ihmeessä, jos joskus pääsen podeista raportoimaan.

    VastaaPoista