tiistai 7. toukokuuta 2013

Rocato 7.5

Ellei muistini petä, niin tutustuin Rocatoon ensimmäisen kerran viimekesän chilifesteillä. Fatalii myi sitä savustettuna jauheena 4ml tuubissa. "Yllättäen" Rocotoon viittaava nimi herätti mielenkiintoni. Kyseessä oli kuitenkin chinense, mutta kuultuani sen speksit nimi syöpyi syvälle päähäni. Näin Fatalii itse kuvailee sitä sivuillaan:

"This extremely rare, very unique chili pepper comes from Boca Manu national park area in Peru, close to Brazil and in the Amazonas. It is therefore not surprising that it is unlike any other chinense pepper you have grown and tasted!

Rocato tastes, indeed, very different from e.g. Habanero. It has a very thick flesh which makes it resemble rocotos a lot. Except for the seeds which are tan like chinense normally are. With moderate, very comprehensive heat type and pleasant rocoto-type flavor it is quite usable for many kinds of dishes - or even for eating fresh. Smoked Rocato powder is one of it's kind, a precious seasoning with cooking. 

A pretty plant, too!"


Lyhyesti sanottuna kyseessä on siis paksulihainen rocotoja muistuttava chinense Boca Manun kansallispuistosta Perusta.

Jauhe ainakin oli hyvää, mutta paljoa sen enempää en tästä vielä osaakaan kertoa

Idätyksen kanssa oli pienoisia ongelmia, enkä saanut hyvää tainta itselleni ihan niin aikaisin, mitä olisin halunnut. Kyseessä oli kuitenkin mitä luultavimmin vain huono tuuri, eikä niinkään lajikkeen ominaisuus.

Hidas startti ei enää harmita, sillä eteenkin viimeisen kuukauden kasvuvauhti on ollut varsin hurjaa.
2.3 - Rocato hydrosoralla täytetyssä mukissa.
3.4 - Kuukausi edellisesta. Pari viikkoa Waterfarmissa takana

Ja nyt taas kuukausi edellisestä:

Sivuprofiili

Yläprofiili
Rungon paksuus 15mm
Pieni tuentanaru. Jotain parempaa pitäisi kuitenkin kehitellä, ettei tämä kurista kasvia.
Kukka
Kuvatessa bongasin ensimmäisen podin alun.
Lattiaperspektiivi
Siitepölyä lehdellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti