torstai 25. huhtikuuta 2013

Aji Benito 25.4

Aji Benito päätyi kasvatuslistalle, kun selailin läpi Chiliwikin baccatum listaa ajatuksenani löytää vaihtoehto varsin tutuksi muodostuneelle Aji Cristallille. Avainsanoja tälle tuntuivat olevan pienikokoisuus ja satoisuus. Myös maku on kuulemma varsin tyypillinen baccatum. Hyvä niin!

Koottuani kasvatuslistani pistin kyselyä puuttuvista siemenistä foorumille. Nämä siemenet sain vaihtarina Jarokilta, kiitokset siis sinne.

Siementen itävyys oli hyvä ja kauden nopeimmasta turvekasvista ei ole kysymystäkään. Vajaan kolmen kuukauden iässä kukkia puski hyvin typpipitoisesta lannoituksesta huolimatta niin paljon, etten enää vaan jaksanut nyppiä. Viimeisillä kerroilla nypin lähemmäs sata nuppua kerralla.

Nyt podeja on kiinni kolmisenkymmentä ja lannoitus on yhäedelleen todella typpipainotteinen. Maltan tuskin odottaa mitä tapahtuu, kun vien tämän ulos ja vaihdan lannoituksen kaliumpainotteiseksi topmaxilla höystettynä.

Tähänastisten kokemusten perusteella tämä on ehdoton "aloittelijan chili". Itseasiassa ollessani jeesaamassa Turun puutarhamessuilla pyysin tammisillan poppoota tuomaan tätä myyntihyllyyn, koska ensimmäistä chiliään ostavalle on mukava tarjota jotain, jonka on itse uskoo antavan satavarman onnistumisen ja hyvän fiiliksen chilien kasvattamisesta.












2 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa Benito.
    Minulla oli parina vuotena Aji Bonito, jonka noiden kuvien perusteella voisi sanoa samaksi lajikkeeksi. Sen siemen tuli Australiasta minulle tuntemattomalta myyjältä, joka oli saattanut sekoittaa nimet. Enpä levitä sitä laajemmalle.
    http://chilivaari.blogspot.fi/2012/07/aji-bonito-hyva-amppelibacca.html

    VastaaPoista
  2. Ahkeraa vastailua taas minulta...

    Paha mennä arvailemaan onko sama lajike, kuten sanoit nimi siihen ainakin viittaisi. Omassani kasvu oli alkuun vahvasti pystysuuntaista, mutta sadon myötä oksat ovat alkaneet taipua ja sitämyöden amppelikin voisi tosiaan toimia. En tiedä hämääkö kuva, mutta sinun versiosi podit näyttävät suuremmilta? Omassani podeilla on pituutta enimmillään 3cm. Kesän ja auringon myötä koko saattaa toki kasvaa.

    VastaaPoista