torstai 28. helmikuuta 2013

C. Tovarii uuteen ruukkuun

Tovarii on ollut harvinaisen hankala tapaus ruukunvaihtoja ajatellen. Käytännössä kaikki kasvit vaativat tulla uudelleenistutetuiksi aina vähän entistä ruukkua syvemmälle. Muutoin ne eivät saa kasvualustasta tarpeeksi tukea ja kaatuilevat.

Useinmiten syvemmälle istuttaminen ei ole ongelma, mutta Tovariin kohdalla asia on toisin. Kun kasvilla on kaikenkaikkiaan korkeutta vain kymmenisen senttiä ja paljasta runkoa ennen oksia on vain sentin verran, niin ei siinä paljoa syvemmälle saa. Ei sillä onneksi kokonsa takia suurta kaatumisvaaraakaan ole.

Kuvissa näkyy myös, kuinka olen nostellut juuripaakkua irti ruukun pohjasta. Teoriani on, että juuret eivät painuisi kasaan, vaan juurten kärjet olisivat ilmassa ja heti valmiit aloittamaan kasvun saadessaan uutta kasvualustaa.


Runko

Juuristo


Pohjan juuristo
Siirto valmis

2 kommenttia:

  1. Minulla kanssa tovarii alkoi kasvattamaan uusia varsia sirkkalehtien kohdalta. Ajattelin syynä olevan jokin vaiva joka sen alkuperäistä vartta kuormittu, mutta taisikin olla kyseessä lajin ominaisuus.

    VastaaPoista
  2. Tyyppivialta tosiaan vaikuttaa. Haaroja on vähän paha lähteä leikkelemäänkään, kun kasvu tuntuu olevan pitkälti sivuversojen varassa.

    Azukille matkaavasta pistosta olen leikellyt kaikki varkaat heti pois ja se onkin kasvanut ihan nätisti pituutta. Kuvaa siitäkin jahka saan uusimpaan pistoon juuret ja kuvamateriaalia pistokastekstiin.

    VastaaPoista