tiistai 22. toukokuuta 2012

Ensimmäinen viesti, mitä ja miksi?

Mitä:
Tässä blogissa perehdyn kenkämuodin viimeisimpiin käänteisiin...       ...tai sitten en.
Mitäköhän siinä otsikossa lukee?! Voi kyllä - chilejä.


Miksi:
Vuoden päivät olen ehtinyt terrorisoida chilifoorumia tähän mennessä 11 sivuiseksi venyneellä päiväkirjallani. Sen naputtelusta on tullut jonkinlainen oheisharrastus ja vaikka tärkeintä on saada itselle muistiota siitä mitä on kasvattanut, niin siltikin haluaisin tehdä siitä ymmärrettävän ja helppolukuisen myös muille. Muistiolle tärkeää on myös sen säilyvyys ja valitettava fakta näkyy, kun katselee foorumilla vanhempia päiväkirjoja - kaikki kuvat poissa. Omassa päiväkirjassanikin on lähemmäs 300 kuvaa jotka luultavasti tulevat katoamaan, kun imageshack sen ajankohtaiseksi näkee. Tänne sensijaan pystyn uskoakseni lisäämään rajattomasti kuvia suoraan koneelta ja ne myös pysyvät täällä niin kauan, kun vain blogi on olemassa. Onko näin?

En olisi vuosi sitten uskonut naputtelevani toistasataa viestiä päiväkirjaani. En oikeastaan edes aikonut sellaista alkaa kirjoittaa, koska en uskonut raportoitavaa riittävän. Pitkään myös blogikirjoittaminen tuntui yhtä etäiseltä ajatukselta, mutta muita chiliblogeja seurattuani on sittemmin käynyt useampaan otteeseen mielessä, että pitäisiköhän sitä kuitenkin... Tänään sitten planttuja katsellessani pohdin, että täytynee tehdä joku raportti tilanteesta ennen ulos kiikuttamista ja virallista kesäkauden avausta. Asiaa hetken pyöriteltyäni totesin kesäkauden avauksen loogiseksi kohdaksi repäistä ja pistää blogi pystyyn.

Tässä sitä nyt sitten ollaan ja katsotaan mitä tuleman pitää.

4 kommenttia:

  1. Blogspotin kanssa kuvat pitäisi säilyä. Itse latailin kuvia ensin interneryhteyden mukana tulleelle kotisivutilalle, mutta pian huomasin tavan melko työlääksi. Ota kuva, muokkaa, muuta kokoa, nimeä, siirrä ja linkitä.

    Toki Bloggerin verkkomuokkain tukee Googlen Picasaa suoraan, jolloin kuvien linkittäminen ja nouto blogiin on helppoa.

    Kun käytössä on Gmail, Blogger... ja sitä kautta tunnukset Googlen palveluihin, niin homma käy melko jouheasti. Kuvat tallentuvat Googlen Picasaan, jossa tilaa gigaan saakka. Tarpeentullen muita tilejä voi linkata muiden jatkoksi. Näin uskoisin.

    Tällä hetkellä teen seuraavasti. Otan kuva ja lataan sen kamerasta koneelle. Avaan Picasan ja teen tarvittavat muokkaukset. Kun kaikki kuvat on rajattu tai suoristettu valitsen tarvittavat kuvat. Valikosta valinta "vie kansioon". Viennin yhteydessä kuvien kokoa voi muuttaa pienemmäksi.
    Kuvat menevät haluamaani kansioon työpöydälle. Siittä sitten vetelen ne Windows Live Writeriin paikoilleen. Kun uppaan Live Writerista kirjoituksen blogiin, kuvien linkkaus toimii automaattisesti ja Live Writer siirtää kuvat puolestani Googlen Picasan verkkokansioon. Itselle jää aika vähän työtä.
    Näin minä teen.
    Ainoa huonopuoli on, että isoa kuvaa tuonne ei saa (vai saako?), koska Picasa autoskaalaa kuvia. Live vaatii vielä Windowssinkin.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa muotiblogejen ihmeeliseen maailmaan. Itse odotan innolla tietoa syysmuodista...*reps*...
    Mukavaa ,että sinäkin aloit tallentamaan chilistelyjäsi blogimuodossa. Itsekin olin ihmeissäni kun aloitin bloggaamisen ja mietin ,että riittääkö tosiaan kerrottavaa? 31 tekstiä olen kirjoittanut ,joten kyllä siitä tulee päiväkirja mukaanlukien pieni oheisharrastus.

    Pistän blogisi seurantaan :)...

    VastaaPoista
  3. Tämä on mainio tapa pitää kasvatuspäiväkirjaa.
    Seuraavina vuosina sen huomaa, kun voi käydä tarkistamassa asioita vanhasta blogistaan.

    Tervetuloa mukaan!

    Muuten, vanhalle miehelle väsynein silmin on hieman rasittavaa lukea noin leveää palstaa kun vielä pohjavärissä on jotakin samaa kuin tekstissä.
    Kokeile erilaisia. Ja tee ihan sellainen kuin SINUA miellyttää.

    VastaaPoista
  4. Kiitos neuvoista.
    Eiköhän tämä ulkoasu ja värimaailma muutu ainakin johonkin suuntaan.
    Mitä leveyteen tulee, niin maksimia tulen käyttämään. Helpottaa kuvien asettelua ja itsestä tuntuu haaskaukselta lukea laajakuvanäytöllä kapeita sivuja. Tekstipalstoja toisaalta voisi koittaa vääntää kapeammaksi vaikka muu sivu olisikin leveä.

    VastaaPoista